Peter de Jong, Keurslager

Rundvleesspecialist

Ons rundvlees is één van onze specialiteiten, er gaat dan ook niets boven een vertrouwd stukje ouderwetse kwaliteit. Ons rundvlees komt van Hollandse bodem.

Boer Ferdinand van de Brink uit Harskamp

Wij betrekken ons vlees van boer Ferdinand van de Brink uit Harskamp. De runderen groeien in vrijheid op en eten alleen datgene wat ze echt lekker vinden, gras en lekkere klavertjes. Rust en nostalgie zijn de ingrediënten voor echt lekker vlees. De runderen zijn van het type “dikbil” die bekend staan om hun grote spierontwikkeling. Het vlees is mooi mager, smaakvol en botermals.

Botermals rundvlees

Botermals rundvlees is één van de pijlers van de Keurslagers. Eigenlijk wel logisch als je bedenkt hoe lekker rundvlees is. En dan hebben we het zeker niet alleen over de biefstuk en het rundergehakt, maar ook over al dat heerlijke stoofvlees dat het rund ons biedt. Zoals het ’n vakman betaamt, staat bij ons de zorg voor de beste kwaliteit vlees hoog in ’t vaandel. Daarom houden we de inkoop van ons rundvlees graag in eigen hand. Dit vlees voldoet aan speciale eisen op het gebied van afkomst, voeding, gezondheid en welzijn.

Hollandse weilanden

Ons rundvlees is afkomstig van onze huismester, boer Ferdinand.  Hier groeien de beesten op in Hollandse weilanden. In de zomer periode lopen zij vrij rond op de weilanden, en in de winterperiode hebben de dieren onderdak in comfortabele strostallen. De rassen waarmee gefokt wordt zijn geselecteerd vanwege de fijne vleesstructuur. Door prima  leefomstandigheden en een uitgebalanceerde voeding zijn wij gegarandeerd van vlees van een zeer constante kwaliteit en een zeer constante smaak.

Black Angus uit de Hollandse vrije natuur

Primitief runderras

Het Black Angus rund is een primitief runderras. Ze kunnen in de herfst veel reservevoedsel opslaan in vetlagen, waarop ze ‘s winters interen. Daardoor is het vlees van deze dieren ‘gemarmerd‘ doorregen met fijne vetadertjes. Dat vet verdwijnt tijdens de bereiding, het is echter essentieel voor de goede smaak van het vlees.

Dicht bij de natuur

Black Angus runderen staan bekend om hun gemoedelijke karakter en vermogen te kunnen opgroeien op schrale natuur gronden. Het ras staat dicht bij de natuur en gedijd het best in natuurgebieden waar grote variaties aan kruiden- en gras- soorten te vinden zijn.

Black Angus, geen echt vleesras

Black Angus koeien staan ook bekend om het gemakkelijk afkalveren. Alle kalfjes worden in de vrije natuur geboren en mogen natuurlijk zo lang bij de moeder lopen als ze willen. Maar doordat deze ook gebruikt worden om onze natuurgebieden te onderhouden. Kun je ook zeggen dat het een dubbeldoelrund is, natuur en vlees. 

Peter de Jong, Keurslager

Oostermeent-Oost 56
1274 SN Huizen
035 526 27 43

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten